رابط کاربری چیست؟ یک رابطه یک طرفه!
حتما تا حالا برایتان پیش آمده که در حین کار با یک وب سایت احساس خستگی و گیج شدن داشته باشید. رنگ های مرده، ترتیب ناموزون دکمه ها و بخش های مختلف، فونت اشتباه و کلی موارد دیگه باعث شده احساس خوبی نسبت به آن نداشته باشید. در مقابل وب سایت هایی که با رنگ های جذاب و چیدمانی درست باعث شده ساعات بسیاری را در آن سپری کنید و یا حتی مشتری دائم آن شوید. مفهومی که اینجا مطرح میشود رابط کاربری ست.
به طور خلاصه رابط کاربری یا همان user interface رابط ما به عنوان کاربر با سیستم عامل برای تعامل با آن است. در حقیقت رابط کاربری ست که باعث میشود بتوانیم با یک محصوا کار کنیم. اینکه چطور در یک نرم افزار ثبت نام کنیم، چه مراحلی را برای خرید از یک سایت طی کنیم و … همه اینها را رابط کاربری تعیین میکند. رابط کاربری شامل عناصر گرافیکی متعددی میشود مانند نمودارها، جداول، فونت ها، دکمه ها، اشکال و … . کنار هم قرار گرفتن این عناصر باعث ایجاد مفهوم رابط کاربری میشود.
طراح رابط کاربری کیست؟ هرگردی گردو نیست؟
قلم، موس، کیبورد، سیستم و نرم افزار گرافیکی. اینها ابزار کار یک طراح هستند ولی الزاما هرکس با داشتن اینها طراح رابط کاربری نیست! یک متخصص طراح رابط کاربری به جز داشتن مهارت و تخصص در کار با نرم افزارهای طراحی و مفاهیم گرافیک، همواره در حال کندکاو وب سایت و یا اپلیکیشن خودش است. تا هربار سعی کند تعامل کاربر با آن را ساده تر و لذت بخش تر کند. همواره خودش را جای کاربر میگذارد و در آن چرخ میزد اشکالات و ایرادات و تمام مواردی را که موجب خستگی کاربر میشود را رفع میکند.
از این رو میتوان تفاوت زیادی بین یک طراح با طراح رابط کاربری قائل شد و این را درک کرد که چقدر تخصص یک طراح ui میتواند در جذب و حفظ مخاطب موثر باشد.
نرم افزارهای طراحی رابط کاربری؛ عصای دست طراحان
وقتی بحث طراحی مطرح میشود در ذهن همه اسم Adobe Photoshop و Adobe Illustrator نقش میبندد. در اینکه این دو نرم افزار بسیار قدرتمند هستند شکی نیست ولی شاید برای کسی که بخواهد شروع کند به آموزش طراحی رابط کاربری این نرم افزار ها بسیار گسترده هستند.
فرض کنید نرم افزاری باشد مختص کار طراحی ui به طوری که تمامی ابزار مورد نیاز را به راحتی در اختیار کاربر قرار دهد و برای سخت افزار شخص بهینه باشد. Adobe XD محصول خود کمپانی ادوبی که برای طراحی ui ساخته شده. قابلیت های بسیار که در عرضه اولیه به صورت بتا برای سیستم عامل مکینتاش در سال 2016 بسیار خوب عمل کرد و دو سال بعد برای سیستم عامل ویندوز هم عرضه شد و توانست محبوبیت بسیاری در بین طراحان بدست بیاورد و هنوز هم جزو برترین این حوزه ست.
برنامه Sketch یکی دیگه از برنامه های محبوب این حوزه ست. ولی تنها برای سیستم عامل مکینتاش و البته برخلاف Adobe XD رایگان نیست و تنها فرصت تست یک ماه رایگان به شما داده میشود. اما ظهور یک نرم افزار روند را تغییر داد. ورود فیگما در همان ابتدا باعث شد نظر بسیاری را به خودش جلب کند. رایگان و تحت وب بودن آن، همان ابتدا وزنه سنگینی بود که باعث شد XD در حاشیه قرار بگیرد. اپدیت های خوب، پلاگین های کاربردی و قابلیت اشتراک پویای پروژه با اعضای تیم، یا مشتری باعث افزایش محبوبیت فیگما در بین طراحان و کوچ متخصصین به آن شد.
آینده شغلی طراحی رابط کاربری؛ تهش چی میشه؟
فرض کنید شما به عنوان یک طراح رابط کاربری در مجموعه ای مشغول به فعالیت هستید. همه نگاه ها به شماست و مسئولیت مهمی را بر دوش خود دارید چرا که شما هستید که میتوانید با خلق یک مفهوم و ایجاد تمایز رابط کاربری وب سایت مجموعه گوی رقابت را از رقیب بربایید. شرکت ها و سازمان ها حاضر به پرداخت هزینه های زیادی برای جذب بهترین طراحان هستند تا همچنان فروش موفقی داشته باشند و بتوانند در بازار بمانند. خیلی راحت با جستجویی سریع در سایت های شغل یابی حجم زیادی از درخواست های مجموعه ها را برای این تخصص مشاهده خواهید کرد. و همینطور باوجود قابلیت های فیگما برای اشتراک پروژه خیلی راحت قادر خواهید بود از سراسر وب چه داخل کشور و چه خارج آن مشتری جذب کنید و به صورت فریلنسری درآمد داشته باشید.
معرفی دوره؛ قراره چیکار بکنیم؟
با آنچه که بیان شد میتوان این شغل را به عنوان شغلی آینده دار حساب کرد ولی قطعا حضور در بازار کار و جذب حداکثری سفارشات کار راحتی نیست و مستلزم تخصص و مهارت کافی برای آن است.
در فضای وب آموزش های بسیاری برای این نرم افزار وجود دارد ولی انتخاب یک دوره جامع و مناسب شما را از شرکت در دوره های متفرقه بی نیاز میکند.
مهم ترین فاکتور یک دوره خوب، کاربردی و پروژه محور بودن آن است به طوری که بتوان از آموزش های آن برای انجام پروژه ها و گرفتن سفارش استفاده کرد. ما در آکادمی زانکو با بیش از 8 ساعت آموزش جامع فیگما در کنار شما هستیم تا از صفر تا صد فیگما را به صورت پروژه محور و کاربردی طی کنیم. در طول دوره دو پروژه طراحی وب سایت و طراحی اپلیکیشن را با هم انجام خواهیم داد تا خیلی بهتر با فضای کاری نرم افزار آشنا شوید.
هر شخص با هر سطح از توانایی میتواند در این دوره شرکت کند چه شخصی که برای اولین بار قرار هست با نرم افزارهای گرافیکی کار کند و چه فردی که تجربه کار با این نرم افزارها را از قبل داشته است.
سرفصل های این دوره به صورت جامع و باتوجه به آخرین تغییرات فیگما تا به این تاریخ تدوین شده است که به صورت ذیل تعریف شده:
سرفصل های دوره جامع فیگما Figma
- اصول UI و UX
- نصب و راه اندازی فیگما
- آشنایی با فیگما و ایجاد پروژه
- فریم ها و ورود فایل
- کار با پنل لایه ها
- کار با ابزارهای ترسیم و pen
- کار با متن
- کار با افکت ها
- وارد کردن فایل از ایلاستریتور
- حذف بکگراند از تصاویر
- کار با پلاگین ها
- کار با community
- رسم نمودارهای اینفوگرافیک
- مسک کردن در فیگما
- پروتوتایپ و پرزنت کردن پروژه
- به اشتراک گذاری پروژه
- ایجاد افکت شیشه در فیگما
- Components
- Auto Layout
- FigJam
پس از اتمام دوره فیگما
پس از پشت سر گذاشتن این دوره حالا شما آماده هستید که قدم در راه طراحی رابط کاربری بگذارید البته به شرطی که قدم به قدم همراه کلاس پیش امده باشید، پروژه های داخل آن را تکمیل و برای خودتان چندین نمونه کار برای تسلط بر موضوعات تهیه کرده باشید.
کیفیت یک دوره آموزشی هرچقدر هم بالا باشد و توسط مجرب ترین اساتید تدریس شده باشد باز هم برای دریافت آن باید تمرین کرد و این تمرین مداوم شماست که باعث رشد و پیشرفت شما خواهد شد و صرفا تماشای ویدئوهای کلاس این کار را انجام نخواهند داد.
پاسخها